Tweede fase (psychose afgelopen zomer 2015)

Afgelopen zomer hadden we een vakantie met het gezin in Houffalize.  Tijdens deze week waren er bij mij gevoelens ontstaan voor een gescheiden vrouw met twee kinderen (ik geef ze een fiktieve naam Sarah).   De psychose was waarschijnlijk al begonnen voor er sprake was van verliefdheid.  Ik heb in Houffalize en thuis proberen te vechten tegen deze gevoelens. 

Ik ben toen naar een bed and breakfast in Veurne gegaan en heb de koersfiets meegenomen.  Ik had al redelijk wat slapeloze nachten achter de rug.   Ik heb daar vooral veel rondgereden en ben een drietal keren naar Ronse gereden, in de hoop van Sarah te ontmoeten.  Dit verliep niet zoals gewenst.  Aangezien ik Sarah wat overdonderd had met e-mail, begon zij schrik te krijgen van mij. 

Verder zorgt de psychose met een manische kant voor een boost van energie en plannen.

Ik ben wel vijf keer naar een garage geweest om een nieuwe auto te bekijken.  Ik ging een boek schrijven over positief scheiden, ik ging langs zalen gaan om mijn boek uit te leggen.

Met de opbrengst van dit boek en mijn lezingen in zalen ging ik een huis kopen om mensen, die in een echtscheiding zaten tot rust te laten komen.  Met een team zou ik deze mensen begeleiden in hun scheiding.

Je merkt het een wir war van gedachten in mijn hoofd. Op een gegeven moment ben ik zeker drie dagen 's middags vergeten te eten.  Ik was bezig met te leven in mijn auto, af en toe kocht ik wat druiven en een flesje cola.  Langzaam maar zeker was ik mijn lichaam aan het uitputten.  Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik mijn portefeuille vergeten was in een bed en breakfast.   Ik ontdekte dit toen ik aan een tankstation stond naast de autostrade, auto zonder benzine en geld in een B and B in Roeselare. 

Vandaaruit heeft mijn familie me naar EPSI in Kortrijk gebracht.   Na Kortijk is er een opname in  Munsterbilzen geweest.  Tot 5 november ben ik daar geweest.